Animated Hello Kitty Princess Lyana's Diary: June 2012

Wednesday, June 27, 2012

Gangguan Nombor Tak Dikenali


Baiklah, hari ni saya dengan murah hatinya akan berkongsi cara-cara untuk mengatasi masalah diganggu nombor telefon yang tak dikenali terutama sekali yang suka ganggu waktu-waktu malam time sedap2 kita duk peluk bantai dengan selimut yang selesa dan katil yang empuk bak ubi yang baru direbus, huaah betapa diri penuh dendamnya  saat itu.

Mesti benda ni terjadi kepada anda-anda semua kan? Memang rimas dan lemas! Rasa macam nak off ja phone tapi takut ada kawan2 mesej ka call ka hal penting mana kita nak tau dak?  Lantas dengan sepantas kilatnya otak aku yang bergeliga ni dapat satu idea jahat yang setimpal dengan pengacau2 yang suka kacau aku anytime aku duk bz.  Nak tau tak ape? Hehehehehehehehe ( gelak macam nenek kebayan dunia khayalan dunia impian).

Ooohhh okokokokok, disebabkan dendam kesumat aku kat  sesapa ja yang suka duk ganggu aku, maka beginilah caranya ye…

1)      Bila ada nombor tak dikenali tu kacau, jangan takut, jangan menangis..nurani..jangan bersedih...nurani... ( bagi adik2 bawah umur), dan yang penting tak perlu baling phone, jawab je call tu. Tekan butang answer okay!

2)      Lepaih tu, untuk mengenal pasti suspek adalah pengacau ataupun lelaki gatai ataupun orang penting, cuba cakap dulu, kang kalau buat tak ketahuan nanti tak pasal2 melepas peluang kerja ke hape ke kannn,

3)      Dan bila terbukti suspek adalah suspek yang sebenar, hahaha kita jangan sesekali letak phone itu, nanti dia takkan berputus asa untuk mencoba, mencoba dan terus mencoba.  Jadi, u just pick up the call and let him talk alone.  Letak je phone tu kat mana2 kat tapi kita ke, kat kipas ke(bagi dia dengar bunyi kipas, hoho) haa lagi bagus letak sebelah kucing, ahh pokonya..mana2 pun bisa. Then, kita just teruskan aktiviti kita, tidur ke, bce bku ke. Dah dia nak cakap sangat kan, kita kasi dia cakap sorang2 ek..kui3, ala lama mana sangat la dia nak bertahan, at last mesti dia give up punyaa, dan takkan ganggu kita lagi sebab kredit dia yang habis not us right!! Yeahh give me five!

#macam aku, hari tu aku tengah senang hatinya basuh pinggan kot dapur, tetiba ada unknown number call, takpela, i pick up the call, tapi bila aku cakap helo3? dia diamm ja, hmm memang cari masalah dengan kawe la.  las2 pa aku buat nak tau? aku letak phone aku kat tepi sinki, yela duk basuh pinggan kan time tu, haa ambik kau..sila la dengar bunyi desiran air sinki rumah aku ye.  lepas2 tu sampai ke sudah nombor tu tak kacau aku, weeeeeeeeeehaaaaaaaaaaa.!!

Sekian tu saja untuk waktu ni, so watch out ya! Nak berdating dgn Allah sebentar J

Monday, June 25, 2012

Bahagia, .. bila?


Aku selalu tertanya-tanya, agak-agaknya bila lah aku akan bahagia macam orang lain.  Bila tengok orang lain, maksudnya kawan2 aku la, seronok jaa, bahagia ja dengan insan2 tersayang .  yes, I admit that I am QUITE  jelosa.  Masih angkuh dan egois yang tingginya xmau mengaku yang sedang berada di tahap penjelasan yang tinggi.(pengaruh cuaca berjerebu di Malaysia).  

Sebagai  manusia yang normal, tak salah kalau ada perasaan begitu, waaaaah….( bajet pertahankan diri ) aku tengok kawan2 aku ada yang pi keluar  meluangkan masa dengan bf, pi kenduri laa, shopping dan banyaaaak lagi lah ( malas nak sebut nanti sakit hati, ahaks! ) then, I sit and thinking for a while just like waiting durian falling down into on my head ( man, of course I  wear helmet ) think…think…kenapa laa aku tak rasa bahagia macam orang lain? Kenapa aku tak bercinta macam pasangan lain, yang selalu keluar, date, go here, go there with a big smile and romantic moment.. why3…bukannya tak bahagia, bahagia jugak aku tapi dalam situasi yang terkawal dan terbatas, sekarang ni pun hamba Allah tu dah jarang nak contact2 gua ( tetiba nak berunsurkan gangster sebab marah) mesej kejap ja, tiba2 hilang ditiup angin, call? Alahai..kalau dah mesej pun macam tu, call memang tak la. 

Memang aku rasa aku tak dak bf pun sekarang ni, macam biasa2 saja, tapi aku tak hairan pun dan aku tak la meroyan memberontak sana-sini nak mintak penjelasan, bukannya aku tak ambik tau tapi aku sedar yang aku belum ada hak untuk sibuk hal dia, kerana aku belum punya apa2 ikatan sah lagi and that’s why im so positive thinking until now =D kalau tak memang aku dah upah orang pi culik dia dan aku akan keluarkan tali pinggang aku untuk melempiaskan nafsu amarahku, hahahahaha ( gelak yang teramat kejam sekali ) 
setelah aku muhasaboh diri, baru ku sedar…mungkin mereka2 yang aku tengok tu bahagia sekarang, dibuai asmara cinta yang membara, tapi hari esok kita belum tentu bahagia lagi kan? ( bukan nak phsyco hampa tau, hee) dan mungkin bagiku dan sahabatku Roziyana yang mengalami simptom2 yang sama macam aku, bahagia tu mungkin selamanya milik kita setelah terlafaz ijab dan kabul satu hari nanti, trust me!

This is me, my same fate friend - Roziyana and her sis daughter, Putri ^,^

Dan kepada2 mereka2 di luar sana yang mempunyai nasib yang sama seperti saya dan sahabat saya, jangan risau, jangan sedih dan jangan bimbang, kerana… ubatnya adalah doa, kalau dah jodoh takkan ke mana, pegang kata-kata tu sampai akhir hayat tau, peacee……..! =D